vBulletin Kurulumu (Resimli Anlatım)
vBulletin Kurulumu resimli anlatım makalemiz ile herkese merhabalar.. Unutmadan kısa bir hatırlatma vBulletin Kurulumu Resimli Anlatım 3.6.9 sürümü üzerinde yapılmıştır ancak sizlere en güncel sürüm olan 4.1.10 sürümünün download linkleri aşağıda verilmiştir. Kurulum işlemleri hemen hemen aynı sayılır sadece Next butonu iler sayfa atlama işlemleri yeni sürümde yani 4.1.10 sürümünde otomatik olarak yapılmaktadır. Bu makalemiz de sizlere localhost da yada cpanel veyahut plesk farketmez vBulletin Kurulumu nasıl yapacağınızı resimlerle nacizane anlatmaya çalışacağım. Öncelikle bize lazım olan vbulletin dosyalarını daha doğrusu vBulletin forum scriptini aşağıda vereceğim linkten indirebilirsiniz. Dosyaları indirdiğinizi varsayıyorum ve cpanel, plesk, kloxo, xamp yada easy apache farketmez hangi hangi sunucu kontrol yazılımını kullanıyorsanız onun yardımıyla bir adet veritabanı ve kullanıcısı oluşturuyoruz ve tam yetki ile donatıyoruz. Bu noktadan sonra resimli vBulletin Kurulumu işlemimize geçebiliriz.
vBulletin Kurulumu (Resimli Anlatım)
Öncelikle vBulletin forum scriptini indirelim. Bunun için aşağıda ki bağlantıyı kullanabilirsiniz..
Rar Şifresi: www.gabya.net
vBulletin Kurulumu ve SEO eklentileri:
vBulletin resmi web sitesi (Lisanslı kullanmanızı öneriyoruz):
vBulletin Kurulumu resimli anlatımıma geçmeden önce bir hatırlatma da bulunmak istiyorum Lisanslı kullanırsanız hem güvenlik açısından hem de google ve diğer arama motorları tarafından işinizi sağlama almış olursunuz. Örnek olarak size İslami bir forum olan AzzeveCelle.com sitesini tanıtmak istiyorum (bu arada üye olursanız forumumuza bizi çok mutlu ederseniz).. Ayrıca maddi kaynağınız varsa vbSeokullanmanızı, yoksa da Zoints SEO kullanmanızı kesinlikle öneriyorum.. Ben size kısaca birkaç seo eklentisini makalemin sonunda tanıtacağım, mutlaka okuyun….
vBulletin kurulumuna dair bir başlık daha önce gönderemedim bu kategori altında onun için açmak istedim bilmeyenler için faydalı olacağına eminim her neyse, kurulum için öncelikle vBulletin, dosyalarını indirdiniz varsayıyorum;
1.) indirmiş olduğunuz vBulletin, dosyalarını public_html veyahutta, www klasörüne atıyorsunuz;
2.) includes isimli klasörümüze giriş yapıyoruz;
3.) config.php.new, klasörümüzü config.php olarak adlandırıyoruz;
4.) config.php olarak adlandırdığımız dosya içerisinde düzenleme yapacağımız yerler şu şekildedir;
// ****** DATABASE NAME ******
// This is the name of the database where your vBulletin will be located.
// This must be created by your webhost. $config['Database']['dbname'] = 'db adı';
// ****** MASTER DATABASE USERNAME & PASSWORD ******
// This is the username and password you use to access MySQL.
// These must be obtained through your webhost.
$config['MasterServer']['username'] = 'db kullanıcı adı'; $config['MasterServer']['password'] = 'db şifresi';
// ****** TECHNICAL EMAIL ADDRESS ******
// If any database errors occur, they will be emailed to the address specified here.
// Leave this blank to not send any emails when there is a database error.
$config['Database']['technicalemail'] = 'Forum kurucusunun mail adresi';
vBulletin Kurulumu Resimli Anlatım
www siteadresimiz com/install/index.php adresine giriyoruz ve karşımıza versiyon kontrolü yapan üstte ki ekran çıkıyor.. Sizin bu aşamada yapmanız gereken includes klasörünün içerisinde bulunan config.php.new isimli dosyanın .new yazan kısmını silip editör yardımı ile açmak ve veritabanı bilgilerini girmek ve tekrar sunucuya göndermek.. Bu işlemlerden sonra vBulletin Kurulumu işlemimize devam etmek için Next butonuna tıklıyor ve devam ediyoruz.
Sitem hemen ayar dosyası olan config.php dosyasının var olduğunu ve veritabanı bilgilerinin de yazılı olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer üstte ki ekran çıkmaz ise config.php dosyasında hata var demektir hemen kontrol edin ve düzeltin. Eğer üstte ki ekranı görüyorsanız işler yolunda demektir. Next butonuna tıklayarak vBulletin Kurulumu na devam ediyoruz.
Veritabanı bilgileri sırayla aktarılacak ve sizin yapmanız gereken vBulletin Kurulumu’nun devam etmesi için her gelen ekranda Next Step butonuna tıklayıp bir sonra ki aşamaya ilerlemek.
Bu aşamada da sadece Next butonuna tıklayıp devam ediyoruz..
Bu aşamada da aynı şekil de Next butonuna tıklayıp ilerliyoruz..
Bu aşamada da yine Next butonuna tıklayıp devam ediyoruz..
Stil dosyaları oluşturuldu yine viz bu aşamada da sadece Next butonuna tıklayıp devam ediyoruz..
Yardım bilgileri veritabanına aktarıldı yine bu aşamada da Next butonuna tıklayıp devam ediyoruz..
Evet aşağıda gördüğünüz ekran bizim vBulletin site bilgilerimiz olacak. Burada bizden istenen bilgileri eksiksiz giriyor ve Next butonu ile yine devam ediyoruz.
Bu aşamada da sadece Next butonuna tıklayıp devam ediyoruz..
Bu bölümde bizim admin kullanıcı adımız ve şifre bilgisi girmemizi istiyor. Sitemizi yönetmek için kullanacağımız isim ve şifremizi girip Next butonuna tıklıyor ve ilerliyoruz.
Bu aşamada da sadece Next butonuna tıklayıp devam ediyoruz..
Evet arkadaşlar vBulletin Kurulumu işlemimiz başarıyla tamamlanmıştır. Şimdi yapmanız gereken install klasörü içerisinde ki install.php dosyasını silmek yada ismini değiştirmek. Ama benim önerim install klasörünü tamamen silmenizdir..
Bu makale [“vBulletin Kurulumu”] aşağıda etiketlenmiş terimlerin karşılığı olmak için hazırlanmıştır. Sadece seo eklentileri kısmını yani buradan sonra ki kısmını kapsamaz;
- site kurulum
- vbulletin kurulum
- site kurulumu resimli anlatım
- vbulletin kurulumu resimli
- vbulletin forum kurulumu
- vbulletin 4 kurulumu
- vbulletin tema kurulumu
- vbulletin seo kurulumu
- vbulletin kurulumu videolu anlatım
- localhost vbulletin kurulumu
- vbulletin portal kurulumu
- vbulletin vbseo kurulumu
- vbulletin bot kurulumu
- vbulletin kurulumu
vBulletin SEO Eklentileri (Seo plugins)
Arkadaşlar vBulletin forum sistemi için piyasada bir çok eklenti var.Bunlar hakkında bilgili olanlar var bilgisiz olanlar var. Bazı yerlerde eksik kılanlar var.Hangisi daha iyi onu bilmeyenler var.İlk önce bunları tanıtalım.
vBSeo
vBSeo ücretli olarak yazılmış bir seo eklentisidir.Sitenizin herşeyini düzenliyor.Meta Etiketlerinizi(meta-tag yapısını ) düzenler.vBulletinizi seoya uygun bir hale getirir. Bununla beraber sitenizi Google ve diğer arama motorlarında yukarı sıralara taşır.
tfSEO
tfSEO ücretsiz bir seo uygulamasıdır.Bu uygulama vBSeo kadar başarılı değildir ancak ismini duyuran bir eklentidir.Kurulumu zor olan bir eklenti olması bir eksi olabilir. Ancak tfSEO ilede iyi sonuçlar almanız mümkün oluyor.
vRewrite
vRewrite ücretsiz bir seo uygulamasıdır.İlk çıktığı zamanlarda inceledim.Gayet başarılı buldum.Ama yeni versiyonlara uyumlu sürümlerini çıkarmamıştır.vRewrite’nin uyumlu olduğu vBulletin sürümünü kullanıyorsanız kullanmanızı öneririm.
Zoints SEO
Zoints SEO ücretsizdir.Ücretsizler arasında en çok kullanılan seo uygulaması denilebilir(benim araştırmam böyle gösterdi). Çoğu şeyi yapıyor.Ancak ücretsiz olduğu için vBSeo ile yarışamıyor.
NuSEO
NuSEO ücretli bir seo uygulamasıdır.vBSeo kadar olmasada yinede etkili bir seo uygulamasıdır.Kullanan arkadaşlar bundan memnundur.Kullanamadığım bir eklentidir.
Editörün Tavsiyesi: Ücretli seo sistemleri arasında en beğendiğim seo uygulaması vBSeodur. Ücretsiz seo sistemleri arasında ise benim tercihim tfSEO olacaktır. Ve vBulletin Kurulumu makalem bura son buluyor saygı ve selamlar sunuyorum Allah’a emanet olun.
her şeyi doğru yaptım ama olmuyor
yazıyorum
hostingime yönlendiriyor.
../install/index.php dosyasının var olduğundan emin olun. Sayfa bulunamadı hatası vermesinin nedeni ancak bu olabilir..
videolu anlatımı yok mu kardessss.
şu an maalesef